Fons bibliogràfic i base de dades de premsa

Fons bibliogràfic


El fons de bibliografia en sociolingüística està integrat en la Biblioteca de la Universitat de les Illes Balears. Actualment el fons està format per llibres de les especialitats següents:

  • sociolingüística
  • política i planificació lingüístiques lingüística aplicada
  • ensenyament i didàctica de la llengua
  • dret lingüístic
  • geografia lingüística
  • antropologia lingüística

En aquest enllaç hi podreu consultar les noves adquisicions del CDSIB.

Altrament, podeu accedir al fons del Centre de Documentació de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya de més de 24.000 libres. El fons d’aquest Centre està integrat en el Catàleg de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG). És possible el préstec interbliotecari a través del Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat de les Illes Balears.

Base de dades de premsa


La base de dades de premsa, elaborada pel Centre de Documentació de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya aplega notícies, articles d’opinió, editorials i entrevistes periodístiques sobre qualsevol tema relacionat amb la llengua (catalana majoritàriament), publicats des de l’any 2000 fins a l’actualitat. Inclou més de 100.000 registres, consultables en línia per diferents camps. Accés a la base de dades de premsa.

Les notícies i els articles periodístics corresponents als anys 1982-1999 es conserven en format microfitxa i són consultables a la seu del Centre de Documentació de Política Lingüística, tot acreditant-se com a recercador.