XII Workshop sobre la prosòdia del català

El Workshop sobre la prosòdia del català (anteriorment Workshop sobre entonació del català i Cat_ToBI) arriba a la seva 12a edició el 15 de juliol de 2021. S’hi han acceptat propostes de comunicació sobre qualsevol aspecte suprasegmental de la llengua catalana des d’un punt de vista fonètic i fonològic. També s’hi han acceptat contribucions relacionades amb la recerca interdisciplinària sobre la prosòdia del català, incloent-hi la interfície entre prosòdia i pragmàtica, prosòdia i sintaxi, prosòdia i gestualitat, prosòdia i adquisició, entre altres.

El workshop és organitzat per una xarxa de grups de recerca de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, l’Institut Menorquí d’Estudis i la Universitat de les Illes Balears. La 12a edició del workshop, que és organitzada per la Universitat de les Illes Balears i pel Laboratori de Fonètica de la Universitat de Barcelona.


María Machuca: «L’accent: de la paraula al discurs»

Ponent convidada: María Jesús Machuca Ayuso (Universitat Autònoma de Barcelona)


Esperança Colom i Maria del Mar Vanrell: «Les formes d’imperatiu més clític en el català de Mallorca»

Esperança Colom Oliver (Universitat de les Illes Balears); Toni Caldentey (Universitat de les Illes Balears); Francesc Torres-Tamarit (CNRS-Université Paris 8) i Maria del Mar Vanrell (Universitat de les Illes Balears)


Jonas Grünke: «L’entonació de les interrogatives totals en gironí davant del bilingüisme»

Jonas Grünke (Departament de llengües romàniques. Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia, Alemanya)


Dolors Font-Rotchés: «Ascens tonal i èmfasi melòdic en català»

Dolors Font-Rotchés (Grup d’investigació en entonació i parla. Laboratori de Fonètica Aplicada. Universitat de Barcelona) i Agnès Rius-Escudé (Grup d’investigació en entonació i parla. Laboratori de Fonètica Aplicada. Unviersitat de Barcelona)


Júlia Florit-Pons: «Desenvolupament del marcatge prosòdic i gestual del grau de novetat dels referents en el discurs: un estudi longitudinal»

Júlia Florit-Pons (Universitat Pompeu Fabra); Patrick Louis Rahrer (Universitat Pompeu Fabra i Université de Nantes); Sara Muñoz-Coego (Universitat Pompeu Fabra); Ingrid Vilà-Giménez (Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Girona) i Pilar Prieto (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats i Universitat Pompeu Fabra)


Mariia Pronina: «Anàlisi del desenvolupament de la prosòdia en nens catalanoparlants de 3 a 8 anys»

Mariia Pronina (Universitat Pompeu Fabra); Iris Hübscher (Universität Zürich); Ingrid Vilà-Giménez (Universitat de Girona i Universitat Pompeu Fabra) i Pilar Prieto (Universitat Pompeu Fabra)