Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC) 2022
Del 7 al 10 de setembre, la Universitat d’Oxford va acollir la segona edició de l’Escola
d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2022), que enguany va ser organitzada per la
Universitat d’Oxford, la Universitat de Cambridge i la Universitat Queen Mary de
Londres, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. Al voltant d’una trentena
d’estudiants es van trobar a la ciutat britànica per seguir els cursos d’Afra Pujol
(Diacronia), Eva J. Daussà (Sociolingüística), Xavier Villalba (Pragmàtica) i Sílvia
Perpiñán (Adquisició), i per aprendre i debatre sobre diferents aspectes de lingüística
teòrica i experimental. Així mateix, la Direcció General de Política Lingüística del
Govern de les Illes Balears va concedir el II Premi Aina Moll, valorat en 3.000€, a
Tristan Lee, de la Universitat de Cambridge, per un treball sobre l’ascens de clític en
alguerès. Al premi s’hi havien presentat 17 participants, que van exposar treballs molt
originals, de diferents àrees i d’una gran qualitat, cosa que posa de manifest el
potencial dels joves investigadors en lingüística catalana. Vegeu l’apartat (enllaç al web de l’EDELC)
Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC) 2021
L’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC) és una trobada entre alumnes i professors de lingüística catalana d’universitats catalanes i d’universitats de l’exterior. L’objectiu de l’EDELC és oferir formació en lingüística catalana a estudiants de grau i de postgrau que vulguin completar el seu coneixement en aquest camp, amb atenció especial a estudiants d’universitats de fora del domini lingüístic català que tenguin interès en la llengua catalana o ja n’hagin començat a investigar algun aspecte. Vegeu l’apartat (enllaç al web de l’EDELC).
XII Workshop sobre la prosòdia del català
En el Workshop sobre la prosòdia del català (anteriorment Workshop sobre entonació del català i Cat_ToBI) s’hi han acceptat propostes de comunicació sobre qualsevol aspecte suprasegmental de la llengua catalana des d’un punt de vista fonètic i fonològic. També s’hi han acceptat contribucions relacionades amb la recerca interdisciplinària sobre la prosòdia del català, incloent-hi la interfície entre prosòdia i pragmàtica, prosòdia i sintaxi, prosòdia i gestualitat, prosòdia i adquisició, entre altres. Vegeu l’apartat.
Cicle de conferències “La planificació lingüística”
En el Cicle de conferències “La planificació lingüística” un total de quatre ponents parlaran sobre la planificació lingüística en quatre àmbits: des d’un punt de vista general; la universitat; l’atenció sanitària i assistencial i l’àmbit judicial. Es tracta d’un cicle del Vegeu l’apartat.
Seminaris de formació del GRESIB 2022-2023
En els Seminaris de formació del GRESIB 2022 s’hi presenten diferents estudis sobre la sociolingüística, ensenyament de llengües i altres temes d’interès. Vegeu l’apartat.
Seminaris de formació del GRESIB 2021-2022
En els Seminaris de formació del GRESIB 2021 s’hi presenten mètodes i claus per a la recerca acadèmica en els àmbits del GRESIB, a través de l’experiència de cada ponent. Vegeu l’apartat.
Seminaris virtuals del GRESIB 2020-2021
En els Seminaris virtuals del GRESIB 2020-2021 s’hi presenten treballs de l’àmbit de la sociolingüística, la variació, el canvi lingüístic, l’adquisició de llengües, la pragmàtica i l’anàlisi del discurs. Vegeu l’apartat.
OCP18
El 18th Old World Conference on Phonology (OCP) és un esdeveniment anual que reuneix investigadors especialitzats en fonologia i camps relacionats, interessats tant en qüestions teòriques com experimentals. Vegeu l’apartat.
Altres vídeos
En aquest apartat s’hi afegeixen la resta de vídeos que, per les seves característiques úniques, no els hem afegit a un apartat específic. Vegeu l’apartat.